sobota, 24 stycznia 2015

Jajka faszerowane z różyczką łososiową


Czasami, gdy mam ochotę na bardziej wykwintne śniadanie, serwuję takie faszerowane jajka z łososiem.
Są bardzo łatwe a do tego pięknie się prezentują.
O smaku nie wspomnę.. pychota!

SKŁADNIKI:

6 jaj
opakowanie łososia wędzonego
1 duża łyżka majonezu
sól
pieprz
liście sałaty do ozdoby

WYKONANIE:
1. Jaja gotujemy na twardo.
2. Łososia dzielimy na małe paseczki (12) i zwijamy w małe ruloniki
3. Ugotowane jaja kroimy na pół. Delikatnie wyjmujemy żółtka do jednej miski.
Żółtka rozgniatamy widelcem i przyprawiamy solą, pieprzem i majonezem.
4. Delikatnie, małą łyżeczką nakładamy farsz z powrotem do naszych łódek-białek.
Na czubek wbijamy ruloniki z łososia.
5. Jajka układamy na liściach sałaty.







Smacznego!
Pani M.

P.S. Przepraszam za dość nierówne napisy na zdjęciach.. Ćwiczę :)


7 komentarzy:

Za każdą konstruktywną uwagę, pochwałe oraz krytykę z góry dziękuję.